Filmpjes

Op YouTube, TED en andere plekken staan allerlei interessante filmpjes die leerzaam zijn voor programmamanagers. Hieronder hebben we een aantal van die filmpjes opgenomen. We ontvangen graag jouw suggesties voor materiaal dat jou hebt geïnspireerd voor de uitvoering van je programma.

Van het PGM Open, hét event over programmamanagement in Nederland, zijn ook allerlei filmpjes gemaakt. Leuk om te bekijken en zo een impressie te krijgen van een aantal geweldige dagen.

Na afloop van het laatste blok van onze eerste open training programmamanagement van 2019 interviewde Sicco Louw, directeur van BZK Flex, mij en collega Helmuth Stoop van Twynstra Gudde over het mooie vak van programmamanagement en maakte er een podcast van. We mochten er zelfs een mooi plaatje bij uitzoeken. Je kunt de podcast hier beluisteren: podcast over programmamanagement. Geen flimpje, maar wel leuk om te luisteren!

Op 4 juli jl. ging ik samen met Niels van Loon in gesprek met Tjip de Jong, onder meer bekend van zijn veelbeluisterde Tjipcast over het thema van het PGM Open Event 2023: professioneel werken in programma’s. Dat leidde tot een boeiend gesprek waarin allerlei onderwerpen aan de orde kwamen waarover het ook tijdens het event gaat. Denk bijvoorbeeld aan de onderliggende principes bij het werken aan een programma, aan eigenaarschap en aan leiderschap. Je kunt de podcast luisteren én bekijken. Ideaal voor onderweg!