Over Björn Prevaas

Ter afronding van mijn studie Bestuurskunde ben ik in 2003 afgestudeerd bij Twynstra Gudde op het gebied van 'programmamanagement in grote Nederlandse gemeenten'. Mijn werkende leven startte ik bij Hay Group, als HR consultant. Vervolgens ben ik in 2006 teruggegaan naar Twynstra Gudde om me daar vol op het professionaliseren van programma- en projectmanagement en op leren en organisatieontwikkeling te storten. In 2016 werd ik daar partner. Sinds 1 januari 2018 heb ik samen met Manon Ruijters een eigen bureau: Good Work Company

Ik vind programmamanagement een mooie manier en aanpak om complexe doelen binnen, buiten en tussen organisaties na te streven. Voor mij staat vast dat programma's niet meer weg te denken zijn, omdat ze zo goed passen bij actuele ontwikkelingen in en rond organisaties, zoals de noodzaak om sneller, wendbaarder en doelgerichter te opereren in tijdelijke werkverbanden. Het is echter geen eenvoudige manier van werken die je zomaar even uit de kast trekt, en er is in de praktijk ook nog veel te ontwikkelen en uit te vinden. Een uitdaging waar ik onder andere met deze website graag mijn handen aan vuil maak! 

Mijn opdrachten concentreren zich op het professionaliseren van project- en programmamanagement in organisaties. Zo begeleid ik project- en programmamanagers, hun teams en hun opdrachtgevers. Daarnaast onderneem ik allerlei initiatieven om het vak verder te ontwikkelen. Ik ben als kernteamlid vanaf de oprichting nauw betrokken bij het PGM Open, hét platform in Nederland voor programmamanagement. Ook ben ik één van de auteurs van het Program Canvas en het boek Leiderschap van de Programmamanager, en ik heb meegeschreven aan het boek Project Canvas.

Sinds oktober 2018 ben ik als docent geregistreerd in Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO). Dit betekent dat ik in bepaalde gevallen geen BTW in rekening hoef te brengen bij het verzorgen van trainingen en opleidingen.

Heb je vraagstukken op het gebied van project- & programmamanagement, leren en organisatieontwikkeling, dan nodig ik je van harte uit contact op te nemen. Je kunt mij bereiken door me te mailen of door te bellen naar 06-53166949.