HomeWeblogbesturen

Gemeenteraadsverkiezingen 2018: klaar voor?


Op 21 maart 2018 zijn de verkiezingen voor de gemeenteraad. Een spannend moment, want wat gaat dit betekenen voor de lopende programma's? Het is altijd een beetje koffiedik kijken, maar toch: voor gemeentelijke programmamanagers is het de hoogste tijd om de balans op te maken. Wat hebben we (nog niet) bereikt en wat betekent dit voor de komende periode?

Ben jij er met jouw programma al klaar voor om de bestuurders goed te adviseren over 'hoe verder te gaan'? Graag helpen we je met een Programma Review de balans op te maken en een plan voor een eventueel vervolg te maken. We hebben een gestructureerde aanpak voor een Programma Review ontwikkeld, waarmee je inzicht krijgt in hoe je programma ervoor staat.

Een handige reviewscan ondersteunt daarbij. Hiermee breng je op een snelle en doeltreffende manier in kaart welke beelden de betrokkenen hebben bij het programma (of project) én wat verbeterpunten zijn voor het vervolg. Zo’n review geeft ook leerpunten voor een volgend programma of project en voor het ontwikkelen van project- en programmamanagement breder in een organisatie.

Wil je meer weten of verkennen of zo'n Programma Review iets voor jou kan betekenen? Neem dan vooral contact met ons op. Je kunt ook de brochure downloaden, hierin vind je heel beknopt wat achtergronden bij de scan.

De mensen die direct met het programma (of project) te maken hebben, reageren in de scan online op een lijst met 50 stellingen. De stellingen zijn geformuleerd op basis van jarenlange expertise met projecten en programma’s en betreffen die factoren die in onze ervaring het verschil maken tussen projecten en programma’s die slagen of falen. Samengevat is dit terug te brengen tot 5 categorieën: zingeving, eigenaarschap, aanpak, kernteam en sturing. Het reageren op de stellingen is onderdeel van een review, waarin bijvoorbeeld ook verdiepende interviews, groepsgesprekken en review van documentatie een rol kunnen spelen.

We hebben de scan inmiddels op flink wat programma's en projecten 'losgelaten' en keer op keer blijken de uitkomsten flink wat stof tot verbetering, bespreking en nadere overdenking op te leveren. Je krijgt meteen gerichte suggesties waar je mee aan de slag kunt.


Denk mee en reageer

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Login Registreer
Search icon