PGM Open

PGM Open is het platform van en voor programmamanagers en anderen die betrokken zijn bij programma’s. Het is in 2011 ontstaan op initiatief van Hans Licht, Jo Bos, Theo van der Tak en Björn Prevaas. Samen wilden zij een beweging in Nederland op gang brengen om programmamanagement als vakgebied te ontwikkelen en nadrukkelijker op de kaart te zetten. Om van daaruit complexe, doelgerichte opgaven in Nederland steeds succesvoller te realiseren.

Sindsdien is PGM Open een plek geworden om het vak programmamanagement naar een hoger niveau te tillen. Het PGM Open Event is inmiddels hét event over programmamanagement in Nederland. Vanaf 2012 organiseren we dit event bijna elk jaar. Het zijn vrijwel altijd succesvolle en drukbezochte dagen vol met ontmoetingen tussen vakmensen, verrijking van kennis en verdieping van inzichten. In verrassende vormen, met verleidelijke inhoud en onconventionele verbindingen. Daarmee leveren we een bijdrage aan het vergroten van de impact, betekenis, bekendheid en toegevoegde waarde van programmamanagement als vak.

Onder de noemer PGM Open Netwerk organiseren we regelmatig kleinschalige, inspirerende bijeenkomsten voor programmamanagers en andere geïnteresseerden in het vak. Er komen veel interessante thema’s voorbij in het netwerk. Denk bijvoorbeeld aan de toepassing van agile in programma’s, de professionele identiteit van de programmamanager, regievoering zonder macht, besluitvorming in programma’s en allerlei actuele praktijkvoorbeelden van programma’s, zoals eerder het programma Ruimte voor de Rivier.

Wij zijn in de rol van kernteamlid nauw betrokken bij het PGM Open en moedigen programmamanagers van harte aan om mee te doen aan de activiteiten die het netwerk ontplooit. Ze geven je nieuwe inspiratie en de mogelijkheid andere programmamanagers uit hele andere organisaties en contexten te ontmoeten.

Je bent van harte welkom ook zelf thema’s aan te dragen of een avond te organiseren! Het netwerk richt zich zowel op de zeer ervaren als minder ervaren programmamanager en staat open voor alle programmamanagement methodieken.

Op de website van PGM Open vind je van eerdere events allerlei filmpjes en presentaties.