Activiteiten

Wij zijn al jarenlang zeer actief in programmamanagement. Op deze pagina’s geven we een beeld van onze dienstverlening en onze ervaringen.

Wil je meer weten? Neem dan vooral contact op.

We adviseren en begeleiden mensen en organisaties bij het ontwikkelen van hun programmamanagement. Onderdeel van die trajecten is onder meer het begeleiden van programmamanagers, programma-eigenaren en managementteams. Bij voorkeur zoveel mogelijk on-the-job, zodat nieuwe inzichten snel de praktijk bereiken. In dit kader faciliteren we onder meer Programma Start-Ups, Programma Reviews en programmacanvas-sessies. Ook managen we zelf programma’s in diverse typen organisaties.

Ook verzorgen we trainingen en opleidingen op het gebied van programmamanagement, vaak als onderdeel van een breder ontwikkeltraject. Hierin gaan we op maat en praktijkgericht aan het werk met groepen om zich het vakgebied eigen te maken. Samen met TwynstraGudde verzorgen we meerdere keren per jaar open trainingen programmamanagement in twee varianten: een training met 2 blokken van 2,5 dag en een training met 3 blokken van 2,5 dag. Hiermee leg je een stevig fundament voor het vak.

Daarnaast coachen we programmamanagers, programma-eigenaren en programmateams in hun ontwikkeling naar professioneel programmamanagement of professioneel programma-eigenaargeverschap. Ook begeleiden we intervisie voor programmamanagers, vaak als onderdeel van een breder ontwikkeltraject. Op verzoek kunnen we ook open intervisiegroepen begeleiden, voor mensen uit verschillende organisaties.

Naast deze activiteiten zijn we zeer actief in de professionalisering van het vakgebied van programmamanagement. Dat doen we onder meer deze website en via PGM Open, het platform van en voor programmamanagers en anderen die betrokken zijn bij programma’s. PGM Open is ontstaan om programmamanagement naar een hoger niveau te tillen. Kijk vooral eens op de site en schrijf je voor de netwerkbijeenkomsten en het jaarlijkse event.