HomeWeblognieuws

Programma PGM Open 2019 bekend


Het programma van het PGM Open op 7 februari is bekend! Derk Loorback en Maarten Otto zijn de keynote sprekers. En verder zijn er weer veel interessante sessies. Thema: programmamanagement als effectieve aanpak van maatschappelijke transities? Ga naar www.pgmopen.nl voor het hele programma en om je aan te melden.

Keynote sprekers: Derk Loorbach (Drift) en Maarten Otto (Alliander).

De keynote sprekers van het PGM Open 2019 zijn Derk Loorbach (Drift) en Maarten Otto (Alliander).

Derk Loorbach is directeur van DRIFT (Dutch Research Institute For Transitions) en hoogleraar Sociaal-economische transities aan de Erasmus Universiteit. Hij is een van de grondleggers van de transitiemanagement-aanpak als nieuwe sturingsvorm van duurzame ontwikkeling. Derk is als adviseur betrokken bij tal van grote transities.

Maarten Otto is directeur Corporate & Social Affairs en lid van het directieteam van Alliander. Maarten is namens de regionale netbeheerders onder meer betrokken bij de totstandkoming van het Klimaatakkoord. Maarten is medeauteur van de boeken Reconsidering Change Management: Applying Evidence-Based Insights in Change Management Practise en Verandermanagement Veranderd, 18 kernideeën over veranderen getoetst.

Lees hier meer over hun bijdrage. Meld je hier aan en maak gebruik van de groepskorting.

Thema: programmamanagement als aanpak van maatschappelijke transities

Het thema voor 2019 is: "De kracht van en grenzen aan programmamanagement als effectieve aanpak van maatschappelijke transities". Er komen verschillende transities op de samenleving af die meer dan eens als programma betiteld en zo aangepakt worden. Wij willen de kracht ván en grenzen aan programmamanagement als effectieve aanpak in de 5 majeure transities in Nederland onderzoeken met jullie. Programmamanagement als transitieversneller? Deze zoektocht staat centraal op 7 februari 2019. We keren in 2019 met veel plezier weer terug bij De Fabrique in Utrecht, een van onze favoriete locaties waar alle ruimte is voor het ontwikkelen van nieuwe ideeën.

PGM Open, hét event over programmamanagement in Nederland

Het PGM Open is hét event over programmamanagement in Nederland. Het is in 2011 ontstaan op initiatief van Hans Licht, Jo Bos, Theo van der Tak en Björn Prevaas. Samen wilden wij een beweging in Nederland op gang brengen om programmamanagement als vakgebied te ontwikkelen en nadrukkelijker op de kaart te zetten. Om van daaruit complexe, doelgerichte opgaven in Nederland steeds succesvoller te realiseren. 

Sinds 2012 organiseren we elk jaar - op één na - zeer succesvolle en drukbezochte edities van het PGM Open. Het zijn dagen vol met ontmoetingen tussen vakmensen, verrijking van kennis en verdieping van inzichten. In verrassende vormen, met verleidelijke inhoud en onconventionele verbindingen. Daarmee leveren we een bijdrage aan het vergroten van de impact, betekenis en toegevoegde waarde van programmamanagement als vak. 

Voor meer informatie over het PGM Open en voor een impressie van eerdere edities, ga naar www.pgmopen.nl. Je vindt hier allerlei filmpjes, presentaties en de programma's van vorige edities.

 

 

  


Denk mee en reageer

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Login Registreer
Search icon