HomeWeblognieuws

Professionele identiteit van de programmamanager


PGM Open en de IPMA Interessegroep voor programmamanagement organiseren onder de noemer ‘PGM Community’ regelmatig inspirerende bijeenkomsten voor programmamanagers en andere geïnteresseerden in programmamanagement.

De bijeenkomsten vinden meestal in het midden van het land plaats en worden georganiseerd door een kerngroep van nauw betrokkenen bij de vakontwikkeling rondom programmamanagement (Jo Bos, Bert van der Hooft, Mirabel Loos en Björn Prevaas).

Wees van harte welkom! Zie hieronder het overzicht van geprogrammeerde bijeenkomsten. Meer informatie vind je op de website van PGM Community. Daar kun je je ook aanmelden. We komen spoedig met nieuwe bijeenkomsten.

Dinsdag 17 januari 2017: Professionele identiteit van de programmamanager (Manon Ruijters; herhaling)

Professionals in organisaties krijgen aardig wat voor de kiezen; ontwikkelingen  in hun vak, hun domein, hun organisatie. Vaak ingrijpend, zelden puur een aanvulling op kennis. Heel wat van die ontwikkelingen en veranderingen komen niet ‘écht binnen’. Wat maakt nu het verschil tussen datgene wat wel en niet blijft hangen? Met die vragen komen we uit op de professionele identiteit. 

  • Datgene wat blijft hangen, past bij wie jij bent als professional, wat jouw kleurt, hoe jij in het vak wilt staan, wat jou beweegt, waar jij in gelooft en voor staat. Nieuwe ontwikkelingen die daarbij passen, veranker je dieper in jezelf als professional.
  • Professionele identiteit is het vergeten hart van de professionele ontwikkeling. Het is de toenemende veranderdrukte, complexiteit en dynamiek die het nodig maken hier aandacht aan te besteden. Zodat samenwerken gemakkelijker wordt, veerkracht en zelfsturing toe nemen en je expertise beter uit de verf komt.

Waar sta jij als professional? Op welke manier kleur jij het vak van programmamanager in? Hoe geef jij je professionaliteit bij voortduring vorm? Vragen die aandacht verdienen van de professional die écht goed wil zijn in z’n vak.

Manon Ruijters werkt als adviseur op gebied leren en organisatieontwikkeling bij Twynstra Gudde en houdt zich daarnaast als lector bezig met professionele identiteit en professionele ontwikkeling.

Manon Ruijters

Donderdag 2 februari 2017: PGM Open, het leiderschap van de programmamanager

Op 2 februari organiseren Twynstra Gudde, Jo Bos & Co en Organisatieregie* gezamenlijk alweer de 6e editie van het PGM Open, hét event over programmamanagement. Het PGM Open is een dag vol ontmoetingen tussen vakmensen, waar verrijking van kennis en verdieping van inzichten plaatsvindt om zo de professionaliteit van programmamanagement steeds verder te verbeteren. Dit doen we in verrassende vormen, met verleidelijke inhoud en vernieuwende verbindingen.

In 2017 staat het leiderschap van de programmamanager centraal. In aanloop naar het PGM Open interviewen we zo’n achttien programmamanagers die een breed palet aan programma’s managen om hun professionele blikken en persoonlijke verhalen te vangen. Tijdens het event gaan gezamenlijk op zoek naar lessen over het (persoonlijk) leiderschap van de programmamanager in een sterk veranderende wereld. Daarnaast zal Jeroen Smit als keynotespreker dieper ingaan op het leiderschap van de programmamanager in de 21ste eeuw.

Interesse gewekt? Lees meer op de website van het PGM Open.

We beginnen om 12.00 uur en eindigen rond 19.00 uur. Het evenement vindt plaats op Landgoed De Horst in Driebergen. Een prachtige, rustieke en centrale plek. Wil je deelnemen? Dat kan! Je kunt je inschrijven op de website. Daar vind je alle deelnametarieven en kortingsregelingen. Zorg dat je er op tijd bent, want het aantal plekken is beperkt.

 

Heb jij een mooie ervaring als programmamanager? En wil je die delen? Mail dan naar PGM Community via info@pgmcommunity.nl en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Twynstra Gudde is partner van PGM Open en participeert daarmee ook in de PGM Community. Dat doen we omdat we het netwerk van programmamanagers in Nederland willen versterken en bij willen dragen aan voortdurende ontwikkeling van kennis en ervaringen in programmamanagement. 

 


Denk mee en reageer

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Login Registreer
Search icon