HomeWeblogleidinggeven

PGM Open 2017 over leiderschap van de programmamanager


Na 5 succesvolle edities organiseerden Twynstra Gudde, Jo Bos & Co en Organisatieregie* op 2 februari 2017 de 6e editie van het PGM Open, hét event over programmamanagement in Nederland. Het thema was het leiderschap van de programmamanager.

Als opmaat naar het event hebben we een breed palet aan programmamanagers geïnterviewd: verschillend in leeftijd, generatie, rolinvulling, m/v, overheid en bedrijfsleven, soort programma dat ze leiden. Hiervan hebben we korte portretten gemaakt die we op de site van het PGM Open hebben gepubliceerd. Stuk voor stuk kwetsbare verhalen met veel lessen.

Lees meer

In onze interviews zijn we dicht op de huid van de programmamanagers gekropen en hebben we hun professionele blikken en persoonlijke verhalen gevangen. De centrale vraag was steeds: ‘wat maakt jou succesvol?’. Op het PGM Open 2017 vervulden de geportretteerde programmamanagers de hoofdrol en vertelden ze hun verhalen opnieuw.

Tijdens het event gingen we dieper met hen en met elkaar in gesprek. Op zoek naar lessen over en voor het (persoonlijk) leiderschap van de programmamanager in een sterk veranderende wereld. Jeroen Smit verzorgde de aftrap met een steengoede keynote en Bart van Rosmalen en Anouk Saleming namen de theatrale afsluiting van het event voor hun rekening.

Als je de portretten leest, stel je dan eens de vraag: wat is mijn verhaal als programmamanager? Hoe vul ik mijn leiderschap in? Welke vragen kom ik dan tegen en hoe ga ik daarmee om? Ik ben benieuwd naar jouw verhaal!


Denk mee en reageer

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Login Registreer
Search icon