HomeWeblogleidinggeven

Programmamanager als spelmaker


De programmamanager maakt of breekt het spel. Hoe dat gaat en hoe drie programmanagers van de Nationale Politie dat aanpakken willen wij tijdens het PGM Open laten zien. Deze week heb ik met hen onze workshops voor het PGM Open nog eens doorgesproken.

Slachtoffer centraal

Voor Peter Reijnders is de opgave om internationaal het slachtoffer van misdrijven centraal te stellen. Als doe-organisatie wil de politie zoveel mogelijk boeven vangen. Het besef dat dit “slechts” een middel is om te zorgen dat het slachtofferleed vermindert, moet langzaam maar zeker gaan doorwerken in de hearts and minden van alle betrokkenen: politie, justitie, reisorganisaties en toeristen. Hij laat de moeilijke keuzes op dit terrein zien.

Kennis, kunde, kassa

Met Peter van den Ende gaan de collega-programmanagers aan de slag om bedrijven, gemeenten, politie en rijksinstanties de verandering te laten maken naar een gemeenschappelijke strategische agenda met herschikking van de prioriteiten van de individuele organisaties. De trits kennis, kunde en kassa speelt daarin een grote rol.

Bij de les krijgen en houden

Frederik Jansen tenslotte moet de strategische top van zijn nieuwe programma “bij de les krijgen en houden”. Drie invalshoeken op veiligheid moeten daarbij verenigd worden: geld verdienen, geld nuttig uitgeven en subsidies verkrijgen. En dat in een wereld waarbij opdrachtgevers en spraakmakers van de ene dag op de andere kunnen verhuizen naar een andere, mooie positie elders in het land.

Deze sprekers staan te trappelen om met de rest van het land aan het werk te gaan: 5 februari is het zover.


Denk mee en reageer

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Login Registreer
Search icon