HomeWeblogbeslissen

PGM Community: decisions by design


PGM Open en de IPMA Interessegroep voor programmamanagement organiseren onder de noemer ‘PGM Community’ regelmatig inspirerende bijeenkomsten voor programmamanagers en andere geïnteresseerden in programmamanagement.

De bijeenkomsten vinden meestal in het midden van het land plaats en worden georganiseerd door een kerngroep van nauw betrokkenen bij de vakontwikkeling rondom programmamanagement (Jo Bos, Bert van der Hooft, Mirabel Loos en Björn Prevaas).

Wees van harte welkom! Zie hieronder het overzicht van geprogrammeerde bijeenkomsten. Meer informatie vind je op de website van PGM Community. Daar kun je je ook aanmelden. We komen spoedig met nieuwe bijeenkomsten.

10 oktober 2017: decisions by design, verbeteren van besluitvorming in programma's

Wie een Programma wil realiseren, heeft daarbij altijd anderen nodig.  Het samenwerken met de betrokkenen vraagt om afstemming, besluiten en afspraken. Helaas gaat er in de praktijk veel tijd en energie verloren in dit proces. Denk aan onduidelijkheid over wie een besluit mag nemen. Aan besluiten die niet of half uitgevoerd worden. Aan plannen die in de la verdwijnen. En aan overleg dat onvoldoende oplevert en bovendien door de betrokkenen als frustrerend wordt ervaren. Besluitvorming is in de optiek van Marjolijn de Graaf het kernproces van iedere samenwerking.

Marjolijn de Graaf heeft samen met Edwin de Graaf het boek Decisions by Design geschreven. Decisions by Design is een eenvoudig en krachtig instrument om met actieve participatie tot de best haalbare en houdbare besluiten te komen. Een canvas en vier ontwerpstappen leiden naar cruciale en gedragen besluiten, waarin alle perspectieven en werkelijkheden erkend zijn. In deze interactieve workshop gaan we aan de hand van het Decision Design Canvas ervaringsgericht met de methode kennismaken. 

Datum: Dinsdag 10 oktober  2017 
Spreker: Marjolijn de Graaf (auteur van Decisions by Design
Locatie:  Twynstra Gudde, Amersfoort. Routebeschrijving 
Tijd: Zaal open om 17:30. We starten om 18:00 uur en eindigen uiterlijk 21:00 
Eigen bijdrage: €17,50 (inclusief broodjes, koffie en frisdrank)

 

Heb jij een mooie ervaring als programmamanager? En wil je die delen? Mail dan naar PGM Community via info@pgmcommunity.nl en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Twynstra Gudde is partner van PGM Open en participeert daarmee ook in de PGM Community. Dat doen we omdat we het netwerk van programmamanagers in Nederland willen versterken en bij willen dragen aan voortdurende ontwikkeling van kennis en ervaringen in programmamanagement.


Denk mee en reageer

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Login Registreer
Search icon