Podcast BZK Flex over programmamanagement

Een wendbare organisatie zijn die op inhoud en capaciteit kan inspelen op actuele opgaven. Dat is een belangrijk uitgangspunt van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). Om dat doel te realiseren, is in 2017 de directie BZK Flex opgericht. Vanuit BZK Flex werken gekwalificeerde medewerkers in programma’s en projecten, bijvoorbeeld als programma- of projectmanager, of als tijdelijke aanvullende capaciteit op beleidsdossiers.

Directeur Sicco Louw en manager Josien Kuiper ​wilden zich meer verdiepen in het mooie vak van programmamanagement, onder meer om een beter gesprek hierover met mogelijke opdrachtgevers te kunnen voeren en om op een betere manier hun mensen te kunnen begeleiden in hun werk en ook om een betere match te kunnen maken van medewerkers met de rol van programmamanager. En daarom volgden ze begin 2019 de open training programmamanagement die wij samen met Twynstra Gudde aanbieden. Ze hadden er zichtbaar veel plezier in en het leverde hen een hoop inzichten op.

Na afloop van het laatste blok interviewde Sicco mij en collega Helmuth Stoop van Twynstra Gudde over het mooie vak van programmamanagement en maakte er een podcast van. We mochten er zelfs een mooi plaatje bij uitzoeken ter afsluiting van de podcast. Je kunt hem hieronder beluisteren. Sicco maakt dit soort podcasts overigens (bijna) wekelijks voor BZK Flex en steeds belicht hij hierin een thema dat hem op dat moment bezighoudt. 

 

 

Meer lezen over BZK Flex? Lees bijvoorbeeld dit artikel op Platform Overheid of dit artikel in Binnenlands Bestuur.

 

Denk mee en reageer

Er zijn nog geen reacties geplaatst.