PGM Open Event 2020: 6 februari

Op 6 februari 2020 organiseren we een nieuwe editie van het PGM Open Event, hét event over programmamanagement in Nederland. Het thema is ‘Als de spanning oploopt…’. 

Programma’s zijn per definitie spanningsvolle ondernemingen. Spanningen horen erbij, expliciet en impliciet. Het gaat ergens om. Het vraagt dat je de goede balans weet te vinden, met paradoxen om kan gaan, op zoek gaat naar het ‘juiste midden’. Bijvoorbeeld tussen lange termijn effecten en korte termijn resultaten, tussen leren en realiseren, tussen (politieke) opportuniteit en (ambtelijke) rationaliteit, tussen ambitie en realiteit, tussen ontwikkelen en uitvoeren, etc.

Hoe ga jij om met deze spanningsvelden? Hoe creëer je de optimale spanningsboog en vind je de balans die werkbaar en productief is? Hoe ga je ermee om als de spanning niet meer ‘gewoon’ en vanzelfsprekend is, als er onbalans ontstaat en het niet meer werkbaar is? Als de spanning te groot wordt, binnen het programma, tussen het programma en de staande organisatie(s), of in relatie met de omgeving. Op het PGM Open Event 2020 staan dit soort vragen centraal. Lees hier verder over het inhoudelijk kader

We nodigen je uit om ons te voeden met aansprekende voorbeelden/ideeën rond spanningen in en rond programma’s. Heb je ideeën voor onderwerpen binnen dit thema, voor sprekers/gasten en/of voorbeelden van cases/producten uit de praktijk, en/of zou je zelf een bijdrage willen leveren, vul dan dit intakeformulier in en stuur deze vóór 15 oktober naar info@pgmopen.nl.  We zien je suggesties/bijdrage graag tegemoet.

Via de website kun je je al aanmelden (nu nog met vroegboekkorting en groepskorting!) en inschrijven voor de nieuwsbrief van PGM Open. 

Denk mee en reageer

Er zijn nog geen reacties geplaatst.