Programmamanager verpleegt

17-08-2016

Verbinden is het meest voorkomende woord in een Wordcloud die je zou kunnen loslaten op de taken die een programmamanager verricht. Op de site van PGM Open heeft Marieke Ploeg de vraag gesteld: Wat doet een programmamanager? De antwoorden op die vraag schuiven langs op de site. 

Verpleging

Met kop en schouders steekt “verbinden” er bovenuit als de meest genoemde. Mijn eerste gedachte is: verpleging, verband, hulpstuk na ongeluk en verkeerd verbonden. Is wel een mooie metafoor: de programmamanager als verpleegkundige. Niets mis mee.

Al zoekend op internet blijkt dat het woord behoorlijk is overgenomen door bijna alle professionals, vooral die in en voor organisaties werken. De meeste hits vind je dan ook bij grote en kleine bureaus voor organisatieadvies, scholen, opleidingen, psychologen, automatiseerders en coaches. Het verbinden heeft dan te maken met de relaties tussen mensen en af en toe ook met het trekken van kabels tussen apparaten. Ik ben benieuwd wat het PGM Open aan verbindingen weet te leggen, zonder dat het noodverbanden hoeven te zijn.

Denk mee en reageer

Er zijn nog geen reacties geplaatst.