HomeContactOver bjorn prevaas

Over Björn Prevaas

Na mijn studie Bestuurskunde ben ik in 2003 afgestudeerd bij Twynstra Gudde op het gebied van 'programmamanagement in grote Nederlandse gemeenten'. Mijn werkende leven startte ik bij Hay Group, als HR consultant. Vervolgens ben ik in 2006 teruggegaan naar Twynstra Gudde om me daar op programma- en projectmanagement, leren en organisatieontwikkeling te storten.

Ik vind programmamanagement een mooie manier en aanpak om complexe doelen binnen, buiten en tussen organisaties na te streven. Het is geen eenvoudige manier van werken die je zomaar even uit de kast trekt, en er is in de praktijk ook nog veel te ontwikkelen en uit te vinden. Een uitdaging waar ik onder andere met deze website graag mijn handen aan vuil maak! 

Mijn opdrachten in programmamanagement concentreren zich op het professionaliseren ervan in organisaties en op het begeleiden van programmamanagers, hun teams en hun opdrachtgevers. Daarnaast onderneem ik de nodige initiatieven om het vak verder te ontwikkelen. Zo ben ik onder meer projectleider geweest van het PGM Open, hét Nederlandse event over programmamanagement. Ook ben ik één van de auteurs van het Program Canvas waarover we in 2016 een boek met hulpmiddelen hebben gelanceerd.

Voor mij staat vast dat programma's niet meer weg te denken zijn, omdat ze zo goed passen bij actuele ontwikkelingen in en rond organisaties, zoals de noodzaak om sneller, wendbaarder en doelgerichter te opereren in tijdelijke werkverbanden.

Sinds 2016 ben ik partner binnen Twynstra Gudde op het gebied van project- & programmamanagement en organisatieontwikkeling. Je kunt mij bereiken door me te mailen of door te bellen naar 06-53166949.

 

Search icon