Sturen met Sophiq

Al lange tijd ben ik op zoek naar een moderne ondersteuning van het besturen van een programma: een app, een site, software,. Via een aanbeveling van de gemeente Kerkrade was ik vandaag bij Sophiq. Daar heeft Thomas Ottink mij laten zien hoe Sophiq, SAAS- software, je doelen, SMART-doelen of indicatoren en bijbehorende inspanningen online laat invoeren, bewaart en daarvan een aantrekkelijke graphics maakt. 

Besturen om doelen te realiseren

Besturen vergt dat je de voortgang van je programma zichtbaar maakt en vervolgens maatregelen kunt nemen om alsnog de doelen kunt realiseren. Op elk niveau kan je via een website alle betrokkenen, binnen en buiten een organsiatie, toegangsrechten geven om de voortgang te zien, de informatie in te voeren van je eigen project of activiteit, de criteria die je hebt te operationaliseren en eventueel formulieren te maken waarmee anderen de voortgang kunnen rapporteren.

Op basis van die gegevens kan je rapportages in dashboard-vorm maken om aan het management te laten zien. Het ziet er veel belovend uit, vooral omdat je de relatie tussen doel en inspanning ziet en omdat je met kleuren de status kunt aangeven. De overzichtelijkheid gaat nooit verloren, omdat je met inklappen/uitklappen alleen dat deel van het programma op je scherm ziet dat bij het gekozen doel of initiatief hoort. Ik ga onmiddellijk een uitgebreide test doen. Over een paar weken meer.

Denk mee en reageer

Er zijn nog geen reacties geplaatst.