HomeWeblogontwikkelen

DNA programma-vriendelijke organisatie


Afgelopen donderdag vond op de vierde editie van het PGM Open - hét event over programmamanagement in Nederland - een reeks sessies plaats over het DNA van de programmavriendelijke organisatie. Een onderwerp dat voor veel organisaties interessant bleek, want de zaal zat goed vol.

'Het vergt veel van organisaties om programmatisch werken in de genen van de organisatie te krijgen', zo kondigde begeleider Helmuth Stoop voorafgaand aan de dag aan. 'De programmavriendelijke organisatie is een organisatie waar de condities en randvoorwaarden zijn vervuld voor het succesvol werken in en aan programma’s.'

Maar wat zijn nu die condities en randvoorwaarden? Eerder schreef ik daar al een korte blog over met wat suggesties van mijn kant. Aan de hand van drie inleiders van de Provincie Gelderland, FrieslandCampina en Rijnconsult zijn de deelnemers aan de sessies op het PGM Open verder de discussie aangegaan. 

Zijn we er helemaal uit gekomen? Dat nog niet. Maar Kim Ravers van Bureau voor Beeldzaken tekende ter plekke wel op prachtige wijze de uitkomsten op. Hieronder vind je het resultaat (u kunt op de plaat klikken om deze te vergroten):

Met deze input zullen we vanuit Twynstra Gudde nader onderzoek gaan doen naar de condities die organisatie programma(on)vriendelijker maken. Daarvoor zoeken we organisaties die mee willen doen. Ben je benieuwd naar hoe programma(on)vriendelijk jouw organisatie is en hoe dat voor andere organisaties is? Stuur dan een bericht naar Björn Prevaas.

Alvast hartelijk bedankt! 


Denk mee en reageer

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Login Registreer
Search icon