HomeWeblognieuws

Online tool voor Project Canvas en Program Canvas


In 2016 lanceerden we verschillende boeken over het Program Canvas en het Project Canvas. Daarvoor en zeker ook daarna merkten we dat het gebruik van beide instrumenten zeer aansloeg. Veel mensen merken de voordelen van het hebben van één overzicht met de belangrijkste elementen van een programma en een project. En vooral ook het voordeel van het sámen maken van een canvas.

Beide canvassen beperken de neiging om eerst een dik plan te gaan schrijven en intussen (helaas) de betrokkenen kwijt te raken. Door het project of programma met elkaar op hoofdlijnen te beschrijven en in besluitvorming te brengen, ontstaat er meer snelheid en kun je eerder het kaf van het koren scheiden. Dat is pure winst. Bovendien vergoot het werken met een canvas het werkplezier!

Al eerder stelden we op deze site een powerpoint versie van beide canvassen beschikbaar. Zie de downloads. Nu is er ook een tool, waarmee je online je Project Canvas of Program Canvas kan maken. Dit kun je doen in het pakket van Celon. Het grote voordeel hiervan is dat je het canvas makkelijk kunt delen en altijd bij de hand kunt hebben. Je kunt gratis een account aanmaken en ermee aan de slag.

Met de software van Celon kun je het canvas digitaal vormgeven, delen en presenteren. Je kunt het canvas op een (groot) scherm projecteren zodat iedereen mee kan kijken. Handig is dat je verschillende versies van een canvas kunt bewaren. Hiermee kun je in diverse stadia van het brainstormen een ’foto’ maken van het canvas om terug te kijken op de ontwikkeling van in de invulling van het canvas. Ook zijn in het Program Canvas de diverse hulpvragen opgenomen die je helpen bij het invullen ervan. Voor het Project Canvas volgen die mogelijk nog. Deze hulpvragen vind je ook terug in beide boeken.

Om gebruik te maken van de canvassen, kun je een gratis account aanvragen via de helpdesk van Celon. Geef hiervoor je e-mailadres, je naam en de organisatie- of bedrijfsnaam door aan support@celon.nl. Celon stuurt dan een bevestigingsmail met alle inloggegevens. We horen graag je feedback!


Denk mee en reageer

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Login Registreer
Search icon